sobota 28. května 2011

Senior Trip

Senior trip prisel rychleji, nez bych cekal. Cely skolni rok utekl rychleji, nez bych cekal. To je ale jedno, ted chci napsat neco k tomu vyletu. Asi dva mesice zpet se delala hlaseni, aby vsichni Seniori prisli na meeting a domluvili se, kam se pojede na vylet. Hadejte kolik lidi prislo - nikdo. Takze nikdo moc nevedel kam se pojedete, az se rozhodlo, ze pojedem do vodniho parku Triple Play v Couer D'Alene, Idaho. I kdyz jsem oficialne junior (jak jsem na to zjistil, skoa na to ted uz uplne sere, aneb delej si co chces), hezky jsem se zeptal, jestli bych nemohl jet taky. Pochopitelne, ze jsem jet mohl. Cely vylet stal $29 plus prachy na jidlo po ceste.

V pondeli rano v 7.30 jsme se sesli pred skolou, asi 50 senioru (z celkovych 150?) plus tri ucitele a ridic. Do Coeur D'Alene je to 210 mil a meli jsme jet kolem 4 hodin. Samozrejme vsem se muselo chcat kazdou hodinu, tak se to trosku protahlo. Za Missoulou zacla pekna scenerie, hory a lesy. Prvni chcaci zastavka byla nejdelsi, protoze ucitelum trvalo deset minut nez nas spocitali. Meli trosku neporadek v seznamu jmen, nastesti to nakonec vyresili a mohli jsme pokracovat. Chvili jsem i spal, dokud me neprobudila rozbita dalnice. To jsem si pripadal jak v Cesku, jediny rozdil byl v tom, ze to zrovna fakt spravovali. Aby cesta nebyla dlouha uz dost, Interstate 90 z Montany do Idaho vede pres Lookout Pass (prusmyk), ktery je asi 1436 nad morem.Dostat se nahoru to davalo asi 500m prevyseni. Asi si rikate proc o tom asi pisu. No, usek asi 25 mil jsme jeli asi 25 mil za hodinu. Neni se cemu divit, vyvezt 50 tlustych Americanu tak vysoko neni sranda. Nastesti jsme meli hodinu k dobru, kvuli prekroceni casoveho pasma. Cestou dolu jeste nekdo stehoval cely dum po dalnici, takze se to zas protahlo.

    Po prijezdu do Triple Play jsem se snazil marne najit nejakou prevlekarnu se sprchama, neco co by normalni clovek ocekaval. Nakonec jsem neco nasel, nastesti. Sprcha byla uprostred hlavni haly- doslova fakt uprostred - jeste doted to nechapu, skoda ze nemam fotku. Na Ameriku jsem cekal trochu neco vic vzrusujiciho, precejenom tri tobogany nejsou nic moc. Navic na obed nam dali pizzu zadarmo a ja sezral 6 kousku (trojuhelnicku) a tak me bylo blbe.

 Cely den utekl driv, nez bych chtel. Po uzasnych toboganem jsem jeste sel hrat Lasertag. To me poradne zvedlo naladu, protoze s nama hrala i jedna exchange studentka z Ekvadoru, ktera jen behala uprostred a vsichni po ni strileli :D:D Nakonec nas vysadili nekde na parkovisti s cilem najit misto k veceri, kazdy sel jinam, ja zvolil Burger King.

   Cesta zpet byla opet dlouha, ale urcite to stalo za to. Nebyl to Disneyland nebo Mall of America, ale na to v jake casti US jsem, to nebylo spatne.